Mi a fejvadászat?

A fejvadászatról

Magyarországon a fejvadászat kifejezést egyelőre gyűjtőfogalomként használják: a felsővezető-keresést, az újsághirdetéses kiválasztást, a munkaerő kölcsönzést és a tanácsadást nyújtó cégeket egyaránt ide értik. Ennek oka, hogy térségünkben ritka a fejlett piacon megszokott tiszta profil, vagyis a legtöbb vállalkozás gyakran nyújt egyszerre több területen szolgáltatást.

A fejvadászat
A "fejvadászat" a vezető kiválasztás egyik lehetséges módszere. A keresést nem közvetlenül a Megbízó vállalat végzi, hanem professzionális külso tanácsadót, fejvadász céget bíz meg a feladattal. A klasszikus fejvadászcégek a felsővezető szakemberek felkutatásával foglalkoznak (executive search), direkt megkeresés útján. Ennél a keresésnél nem jelenik meg újsághirdetés a keresett pozícióra, hanem a megbízott tanácsadó a háttérbol végigkutatja a lehetőségeket az adott piaci szegmensben, és így próbálja személyesen megkeresni és "elcsábítani" a legmegfelelőbb jelölteket, akik jellemzően nem gondolkodnak váltáson. Számukra - a Megbízó cég - magasabb pozíciót, érdekesebb munkakört, nagyobb felelősséget és természetesen jobb fizetést, juttatásokat ígér. A tanácsadót piackutató munkájában segíti a research (kutató) részleg, amely azonosítja a keresett pozícióra szóba jöhető személyek körét, valamint naprakész információkat gyűjt a piac azon szereplőiről, akik a vállalkozás szempontjából relevánsak (jelenlegi és leendő ügyfelek, célvállalatok). A nemzetközi felmérések szerint világszerte növekedett a fejvadászoknak adott megbízások száma a kulcspozíciót betöltő vezetők kiválasztásával kapcsolatosan. Ez hazai adatokra támaszkodva is igaz. Magyarországon a fejvadászat mint üzletág mindössze 10 éves múltra tekint vissza. Ezen idő alatt az irányába történő ellenállás folyamatosan csökkent, és mára már bebizonyosodott, hogy a jó minoségű szolgáltatásra igény van.

A kiválasztás
A kiválasztás, idegen szóval selection kevés kivételtől eltekintve alacsonyabb szintű pozíciók betöltését, vállalati specialisták, középvezetők és az alattuk dolgozó munkatársak megkeresését jelenti. A pozíciót újságokban meghirdetik, és a tanácsadó a jelentkezők közül, valamint az adatbankot átböngészve választja ki a leginkább alkalmas személyt. Ez utóbbi akár több mint 10 ezer fő önéletrajzát is tartalmazza, ahol a keresést számítógépes szoftver segíti. Magyarországon gyakori, hogy ugyanaz a vállalkozás foglalkozik fejvadászattal és kiválasztással is. Nemzetközi gyakorlatban a felsovezető-keresést végző cégek külön vállalatot alapítanak az alacsonyabb pozíciók betöltésére. Az is előfordul, hogy a kiválasztásra specializálódott vállalkozások elsődleges tevékenységük mellett munkaerő-kölcsönzést is folytatnak. Ilyen esetben az általuk kiközvetített jelölttel a Megbízó cég egy előre meghatározott időre (néhány hónapra) szóló szerződést köt. Mivel az ilyen munkák sokkal kevesebb szakképzettséget igényelnek, az is lehetséges, hogy a betöltendő munkakör nem felel meg a kiközvetített végzettségének.