Munkamódszereink

Research

Klasszikus fejvadász-eszköz a direct search, azaz a jelöltek közvetlen felkutatása. Bizonyos munkakörök a piac fejlődésének következtében specializálódtak, illetve a képzési rendszer hiányosságai miatt még kevésbé vannak képviselve. A P&Bert ilyen keresések megoldására alkalmazza ezt a diszkrét és célirányos fogást.

Hirdetés

A pozíciókat a P&Bert Kft. megjelenteti saját honlapján (www.pbert.eu), valamint hirdetéseket helyez el népszerű álláshirdető honlapokon, akikkel folyamatos kapcsolatban áll, így a hirdetések egyszerre 4-5 más álláskereső site-on azonnal megjelennek. Szükség esetén szakmai, heti- , ill. napilapokban hirdeti meg a keresett pozíciót. A P&Bert csoport az egyetemek, főiskolák állásbörzéin önálló standot működtet, mely során a végzős, illetve pályakezdő fiatalokat éri el ajánlataival.

Adatbank

A cégcsoport számítógépes adatbázisában közel 90 000 munkavállaló között lehet keresgélni néhány keresési szempont kiválasztásával. Az adatbank állandó frissítését ezzel megbízott kollégák végzik, amelybe toborzás során, újsághirdetésre való jelentkezéssel valamint az önéletrajz elküldésével, internetes regisztrációval lehet bekerülni. Az adatbankba történő jelentkezés ingyenes.

Networking

A P&Bert Group szolgáltatását tanácsadóik sok éves tapasztalata és széleskörű személyes kapcsolatrendszere is nagymértékben segíti. Az elmúlt 12 év keresési projektjei során kialakított információs háló működtetése, az ajánlási rendszer fenntartása az alapja cégünk gyors reakció idejének.

 

Captain teszt

A P&Bert Management Consulting Group Kft. sikerrel alkalmazza a svéd Jensen International által kifejlesztett, Európában széles körben használatos CAPTain Online munkapszichológia tesztet.

Vizsgáljuk a jelölt munkaattitűdjét, vezetői magatartását, döntési képességét, személyiségét, szociabilitását, fejlődési területeit valamint önismeretét, és mindezeket összevetjük a vállalati követelményprofilokkal, figyelembe véve az eltérő jellegű munkakörök (vezetők, specialisták) jellegzetességeit. 

Néhány érv a CAPTain használata mellett:

-kényelmes, mivel az Interneten akár otthon is kitölthető;

-gyors, mivel a grafikus és szöveges értékelést a szoftver azonnal elkészíti;

-költségkímélő, mivel jelentősen olcsóbb, mint a hasonló szolgáltatások.

 

Enneagram

Interjúink alkalmával a hagyományos személyiség-tipológiák mellett alkalmazzuk az Enneagram személyiségtípusait. Az Enneagram egy személyiségtipológia, amely kilenc személyiségtípust karakterizál. Sikerének titka, hogy amíg a legtöbb személyiségtipológia csak leírja, jellemzi a különböző típusokat, addig ez segítséget is nyújt a kívánt változás irányába. Nemcsak pusztán karakterizálja a kilenc személyiségtípust, hanem a tipikus magatartások motivációira is rákérdez, megpróbálja az életrajzi összefüggéseket átvilágítani, az élet- és magatartási mintákat felfedni. A hajtóerők, törekvések, külső és belső jellemvonások megfogalmazása mellett meghatároz együttműködési irányelveket, kezelési stratégiát és felhívja a figyelmet a lehetséges csapdákra, illetve a fejlődés útjára.