Munkafolyamat

Megrendelés

Személyzeti tanácsadás, "fejvadászat" esetén az első lépés a keresett munkaerő személyiségének és az iránta támasztott követelményeknek pontos definiálása. E korai szakaszban (is) fontos szerepe van a folyamatos konzultációnak, az apróságnak tűnő részletek egyeztetésének. A P&Bert tanácsadója ezen információk ismeretében határozza meg a keresési mezőt és dönti el, hogy az adatbank mellett milyen technikákat (direkt megkeresés, hirdetés, internet, stb.) alkalmazzon. A hosszú távú együttműködés a Megbízó és tanácsadó között előnyt jelent, hiszen az a vállalat és az iparág mélyebb ismeretét, az elvárások, profilok pontosabb megértését jelenti.

Long list

Long list, azaz "hosszú lista" annak az elsődleges dokumentumnak a neve, amely az immáron feltérképezett, de még meg nem keresett jelöltek felsorolása. A keresés jellegétől függően bizonyos iparágak, szegmensek, vagy egy, a Megbízóval előzetesen egyeztetett vállalati kör szakembereinek listája. Ez még csak egy "munkalista", azaz nem kerül a Megbízó kezébe - kivéve, ha arról korábban megállapodás nem történt. Elkészülése: a megbízástól számított 2-3 nap (újsághirdetés esetén ez természetesen a megjelenéstol számított 1-2 hét is lehetséges).

Short list

Nevéből adódóan ez már az interjúzási szakaszt követő, megfelelő pályázók "rövid listája". Ők azok a jelöltek, akiknek az anyagát a tanácsadónk eljuttatja a Megbízóhoz, és közülük kerül ki az a 2-3 fő, akik személyesen is bemutatkozhatnak.

Szerződéskötés

Amint a Megbízónak sikerült döntést hoznia új alkalmazottja kiléte felől, sor kerül a munkaszerződés elkészítésére és aláírására. Itt a tanácsadónknak különösebb feladata nincs, legfeljebb a kapcsolattartásban és a felek közötti érdekérvényesítésben (pl.: jövedelemalku) segíthet.

Utókövetés

Tanácsadónk, a kiközvetített szakember és a Megbízó hármasa továbbra is kapcsolatban marad: a P&Bert konzultánsa segít a beilleszkedésben, az első hetekben "on-line" összeköttetésben állnak. Ezzel még alaposabban megismerjük a megbízó vállalatot, így az ezt követő megbízásokat még nagyobb pontossággal tudjuk teljesíteni.